GOSPELKOOR
INSPIRATION
MIDDELBURG

Gospelkoor Inspiration


2010: Breathe

2010: I look up

2010: May God be with you

2008: Shoes

2006: Can't take a step


Gospelkoor Inspiration is een van de koren van de Stichting Vivente.
Inspiration bestaat uit zo'n 25 enthousiaste mensen, die samen zingen en muziek maken en die daarmee een inspiratiebron voor elkaar en anderen willen zijn.

Op het repertoire van Inspiration staan Engels- en Nederlandstalige liederen.
Telkens wordt gezocht naar inspirerende teksten en afwisselende muziekstijlen.
We zingen gevoelige ballads maar ook spetterende en swingende nummers.
Inspiration verleent gemiddeld eenmaal per maand medewerking aan kerkdiensten op diverse plaatsen in de provincie. Ook andere activiteiten, zoals Middelburg Vólkoren of een provinciale Gospelimpuls staan regelmatig op de kooragenda.
Ook zoeken wij soms contact met andere koren en organiseren we kortlopende projecten. We zijn wat dat betreft zeer flexibel en zoeken steeds naar vernieuwing. Inspiration wordt muzikaal begeleid door een klein maar fijn combo: Piano, drums, dwarsfluit en basgitaar. Daarbij hebben we de beschikking over een moderne geluidsinstallatie.

Gospelkoor Inspiration repeteert elke week op zondagavond van 19.30 - 21.45 uur in kerkcentrum "De Hoeksteen" te Middelburg.
Het koor staat onder de enthousiaste leiding van Moritz Benschop. Je bent van harte welkom op zo'n repetitieavond, om te komen kijken en luisteren of Inspiration misschien ook iets voor jou kan betekenen.
Laat je inspireren door Inspiration!.


Onze dirigent stelt zich voor:
Mijn naam is Moritz Benschop en al vanaf 1995 ben ik bezig met Gospelkoor Inspiration. Op dit moment ben ik als dirigent verbonden aan vier Zeeuwse koren. Mijn handelsmerk is 'mijn enthousiasme' en daarmee probeer ik zowel het koor als ook het publiek in beweging te brengen. In 1995 begon ik als zingend koorlid bij Inspiration, en toen in 1998 de dirigente vertrok, werd ik de nieuwe dirigent. Tot een paar jaar geleden was ik als leerkracht in het basisonderwijs werkzaam. Ik beschik daardoor over diverse vaardigheden die voor een koordirigent handig zijn. Ook was ik al van kind af aan met muziek bezig; als jonge jongen begon ik al met orgellessen en als puber zong ik in jeugdkoren. Tijdens mijn opleiding aan de Pedagogische Academie heb ik mij verder gespecialiseerd in de richting van de muziek. Gedurende mijn leven heb ik in heel veel koren meegezongen en heb ik heel veel dirigenten mogen gadeslaan. Ook heb ik aan vele muzikale cursussen, workshops en koorprojecten meegedaan en ook wel als solozanger mogen fungeren. Het moge duidelijk zijn dat ik erg veel plezier en voldoening haal uit de (koor)muziek! Op dit moment ben ik dus al enkele jaren gestopt met mijn onderwijsbaan en ben ik volledig actief in de (koor)muziekwereld. Naast mijn vier koren geef ik ook privé muzieklessen op piano, orgel en keyboard en coach ik desgewenst mensen in hun solozang. Tot besluit: Gospelkoor Inspiration zingt niet zomaar liederen, maar vertelt in ieder lied een verhaal. Een bijbels verhaal, een 'gospel' = het Evangelie! En dat vind ik zo mooi. Daarmee heeft het zingen en het dirigeren bij Inspiration een nog grotere impact, een nog grotere Spirit. We hebben een boodschap te vertellen aan de wereld. De naam Inspiration is dan ook zeer toepasselijk. Laten we nog jarenlang door mogen gaan met het inspireren van elkaar en de ander! Moritz