GOSPELKOOR
INSPIRATION
MIDDELBURG

Gospelkoor Inspiration


2010: Breathe

2010: I look up

2010: May God be with you

2008: Shoes

2006: Can't take a step


Gospelkoor Inspiration is een van de koren van de Stichting Vivente.
Inspiration bestaat uit zo'n 25 enthousiaste mensen, die samen zingen en muziek maken en die daarmee een inspiratiebron voor elkaar en anderen willen zijn.

Op het repertoire van Inspiration staan Engels- en Nederlandstalige liederen.
Telkens wordt gezocht naar inspirerende teksten en afwisselende muziekstijlen.
We zingen gevoelige ballads maar ook spetterende en swingende nummers.
Inspiration verleent gemiddeld eenmaal per maand medewerking aan kerkdiensten op diverse plaatsen in de provincie. Ook andere activiteiten, zoals Middelburg Vólkoren of een provinciale Gospelimpuls staan regelmatig op de kooragenda.
Ook zoeken wij soms contact met andere koren en organiseren we kortlopende projecten. We zijn wat dat betreft zeer flexibel en zoeken steeds naar vernieuwing. Inspiration wordt muzikaal begeleid door een klein maar fijn combo: Piano, drums en basgitaar. Daarbij hebben we de beschikking over een moderne geluidsinstallatie.

Gospelkoor Inspiration repeteert elke week op dinsdagavond van 19.45 - 21.45 uur in de school van TEC Walcheren, Nederstraat 37, 4332 AX Middelburg.
Het koor staat onder de enthousiaste leiding van Henriette de Zeeuw. Je bent van harte welkom op zo'n repetitieavond, om te komen kijken en luisteren of Inspiration misschien ook iets voor jou kan betekenen.
Laat je inspireren door Inspiration!.


Onze dirigent stelt zich voor:
Mijn naam is Henriette de Zeeuw-Vader en ik ben sinds augustus 2023 dirigent van gospelkoor Inspiration. Muziek en zang is me met de paplepel ingegoten: Mijn vader was dirigent van verschillende muziekkorpsen en koren. Thuis werd er heel wat gemusiceerd: Mijn broers speelden diverse muziekinstrumenten en daarnaast werd er veel gezongen. Alle gezinsleden zongen wel een bepaalde partij: Sopraan, alt, tenor en bas. Mijn roots liggen binnen het leger des heils en wie daar enigszins mee bekend is weet dat zang en muziek daarmee onlosmakelijk verbonden zijn. Mijn enthousiasme voor zang is daar geboren en bezit ik gelukkig nog steeds. Ik ben sinds halverwege de jaren '90 bekend met Gospelkoor Inspiration. Jarenlang heb ik als koorlid meegezongen en nam met enige regelmaat een solo voor mijn rekening. Op een bepaald moment kwam het combo Second Chance op mijn pad en ben ik daarmee het pad als solist gaan bewandelen; met veel plezier en voldoening. Na een aantal jaren kwam aan dit mooie avontuur een einde en sindsdien miste ik iets essentieels zoals dat voelt wanneer zang en muziek je passie is. Toen dan ook in 2023 de vraag kwam of ik het zag zitten om dirigent van Inspiration te worden hoefde ik over het antwoord niet lang na te denken. Ik sta met erg veel plezier voor het koor. Dat komt mede door het feit dat ik het enthousiasme wat ik in het koor leg ook weer van de koorleden terug ontvang: Het is een wisselwerking. Ook tijdens de repetities op dinsdagavond hangt er een fijne, gezellige, ongedwongen sfeer en hebben we ook gewoon lol met elkaar. Wat voor mij minstens zo belangrijk is is het feit dat we een gospelkoor/reli koor zijn: We laten mensen liederen horen vol van hoop, vertrouwen en blijdschap. Wat is er nu mooier dan dat?
Henriette